Home > Aktiviteter > Gissa vad som ritas
Gissa vad som ritas

Gissa vad som ritas

Att se en illustration växa fram är fängslande och skapar nyfikenhet!

Denna aktivitet kan göras på flera sätt och syften. Man kanske vill lära känna sina kollegor, illustrera värderingsord eller öva sig i glosor.

Ta ett porträtt på en kollega och omvandla det till en video där porträttet ritas upp streck för streck. Det kan göras relativt enkelt med hjälp av tre programvaror: ”Sketchme Pro” gör om fotot till en illustration. ”Adobe Illustrator” låter dig justera illustrationen och formatera om den till svg-format. ”VideoScribe” gör om svg-filen till en video där en penna ritar upp illustrationen. Har man en stor budget kan man istället filma när en konstnär ritar porträttet och spela upp denna film i högre hastighet.

Denna video visas för gruppen som på tid får tävla i komma på vem det är som ritas (eller dess kompetenser). De kan antingen tävla mot klockan och få poäng efter hur snabba de är, eller så kan dessa filmer användas i en frågesport där lagen tävlar mot varandra (e.g. Kahoot).

Variant två är att deltagarna ritar på papper eller på surfplattan. Ge en person i laget ett ord att illustrera och låt de andra gissa. Det finns många appar för detta syfte (t.ex. Draw it”).

Comments are closed.

Scroll To Top