Home > Aktiviteter > Spela in en film
Spela in en film

Spela in en film

En utmanande och väldigt kreativ övning där deltagarna ska spela in en egen film med hjälp av surfplattan och ladda upp den.

Eftersom filminspelning ofta är nytt och lite skrämmande kan det vara bra med lite stödmaterial. Man kan t.ex. först visa en film av halvbra kvalitet för att sänka prestationskraven. Det handlar ju inte om att spela in en professionell film. Man kan också ge deltagarna manuskort och gärna en storyboard.

Om man ger deltagarna attiraljer, tex. en peruk, ett par glasögon, en hatt eller en lösnäsa så är det lättare för dem att gå in i sin roll. Attiraljen markerar ju att det är ett skådespel och inte de själva som står för sina repliker. Dessutom brukar det bli roligare.

Håll gärna filmen kort, helst under en minut. Och gör inte manuset så långt att det behövs klippning och filmredigering efteråt.

Aktiviteten kan varieras så att man ber dem göra en reklamjingel, en reklamfilm, en musikvideo eller en dokumentär. De kanske ska tolka en av företagets värderingar eller exemplifiera ett kundmöte?

Att utmanas att lära andra med hjälp av en film, är ett extremt effektivt sätt att lära sig själv.

Comments are closed.

Scroll To Top